Mayonaise

13-05-2020 11:57

Deze mayonaise is super simpel te maken; kan eigenlijk niet mislukken. 

 

Ingrediënten   

  • 1 ei (biologisch)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel appelazijn
  • ½ theelepel Keltisch zeezout of Himalaya zout
  • 250 ml biologische milde olijfolie
  • Mosterd naar smaak
Bereiding
  1. Breek het ei boven een kom, waar je staafmixer precies in past.
  2. Voeg daarna citroensap, appelazijn, zout en olijfolie toe.
  3. Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van pot.
  4. Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem. Haal daarna langzaam maar geleidelijk omhoog.
  5. Blijf mixen tot de olijfolie volledig is opgenomen in de mayonaise.
  6. Roer er naar smaak mosterd doorheen.

Variaties

Je kunt eindeloos variëren met kruiden en andere smaken zoals truffelextract, vanille extract, etherische citroenolie, knoflook, tijm enz.
 
De mayonaise is zeker een week houdbaar in de koelkast.