Over Jeannette

Passie voor gezondheid, voeding en sport

 

 Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in fysieke en psychische gezondheid, voeding en sport. Ik heb daarom na mijn HBO-Verpleegkunde gewerkt binnen de gezondheidszorg o.a. als justitieverpleegkundige. Binnen dit werk liep ik echter regelmatig aan tegen het feit dat er zo weinig wordt gedaan aan preventie van ziektes en ik zag dat veel patiënten de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid uit handen geven. Ik was er juist van overtuigd dat voeding, beweging en leefstijl een heel belangrijke rol spelen in zowel het voorkomen van ziektes als in de behandeling ervan.

 

 

Na mijn werk als verpleegkundige en gemeentelijke beleidsmedewerker gezondheid, heb ik 13 jaar lang mijn eigen sportschool gehad:  Curves “30 minuten fitness voor vrouwen”. Dit gaf mij de kans om meer te kunnen bijdragen aan de gezondheid en gezond gewicht van vrouwen door effectieve kracht- en conditietraining en een laagdrempelig voedingsprogramma.

Let food be thy medicine and medicine be thy food.” Hippocrates

Gedurende deze periode heb ik mij steeds meer in voeding en haar belangrijke rol in onze gezondheid verdiept. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je voeding ook als medicijn kunt laten werken. Ik heb daarom veel zelfstudie gedaan, maar ook de opleiding “Nutrition” van Cleveland Clinic (2013 VS), opleiding Trainer Hormoonfactor (2014), de opleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur van Ortho Health Foundation ((2016) en de opleiding tot EMB therapeut (2020). Ik volg continu alle nieuwe inzichten vanuit (wetenschappelijk) onderzoek op voedingsgebied gerelateerd aan gezondheid vanuit mijn passie hiervoor. Zo bepaal ik samen met mijn cliënt op basis van zijn gezondheidsklachten, hormonale analyse en persoonlijke voorkeur welke richting we ingaan bij het opstellen van het individuele voedingsplan. Hierbij  maak ik gebruik van mijn kennis en ervaring m.b.t. voeding die de hormonen in balans brengt en/of houdt. Ik kan daarbij (deels) gebruik maken van voedingsstijlen zoals paleo, low carb, ketogeen, intermittend fasting, carnivoren, "Weston Price" inzichten etc.

Je bent niet wat je eet; je bent wat je opneemt

Ik begeleid veel cliënten die willen afvallen en al pogingen hebben gedaan, maar die uiteindelijk op de langere termijn, niet werkten. Vaak spelen daarbij een hormonale onbalans en verteringsproblemen een oorzakelijke rol.  Al eet je nog zo 'gezond'; als je darmen het niet opnemen, moeten de darmen eerst hersteld worden.

Ik begeleid ook veel cliënten die niet willen afvallen, maar bij mij komen met vage klachten, zoals weinig energie, slechte stoelgang, opgeblazenheid, gewrichtsklachten, overgangs- en premenstruele klachten enz. Door aanpassing van de voeding, naast beweging en/of training en leefstijlveranderingen; worden onderliggende oorzaken aangepakt, verbetert de hormoonbalans en verminderen of verdwijnen klachten. 

Hierbij ervaar ik hoe “food” “joyfood” kan worden en leidt tot een slank en fit lichaam!