Over Jeannette

Passie voor gezondheid, voeding en sport

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in gezondheid, voeding en sport. Ik heb daarom na mijn HBO-Verpleegkunde gewerkt binnen de gezondheidszorg o.a. als justitieverpleegkundige. Binnen dit werk liep ik echter regelmatig aan tegen het feit dat er zo weinig wordt gedaan aan preventie van ziektes en ik zag dat veel patiënten de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid uit handen geven. Ik was er al snel van overtuigd dat voeding en beweging een heel belangrijke rol kunnen spelen in zowel het voorkomen van ziektes als in de behandeling ervan.

Toen Curves “30 minuten fitness voor vrouwen” op mijn pad kwam, gaf mij dit de kans om meer te kunnen bijdragen aan de gezondheid en gezond gewicht van vrouwen door effectieve kracht- en conditietraining en een laagdrempelig voedingsprogramma. Ik heb nu ruim 10 jaar een Curves vestiging in Alphen aan den Rijn (www.curvesalphenaandenrijn.nl.) Nog steeds werk ik daar met mijn team met veel passie.

Let food be thy medicine and medicine be thy food.” Hippocrates

Gedurende deze periode heb ik mij steeds meer in voeding en haar rol in onze gezondheid verdiept. Ik was er namelijk van overtuigd dat je voeding ook als medicijn kunt laten werken. Ik heb daarom veel zelfstudie gedaan, maar ook de opleiding “Nutrition” van Cleveland Clinic (VS), opleiding Trainer Hormoonfactor en de opleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur van Ortho Health Foundation.

Naast het werk in mijn Curves vestiging geeft het mij veel voldoening dat ik nu ook mensen begeleid met allerlei vage klachten, die vaak voortkomen uit een verstoring van de hormoonbalans. Door aanpassing van de voeding, naast training en ontspanning; wordt de hormoonbalans hersteld, verdwijnen klachten en bereik je een gezond gewicht.

Hierbij ervaar ik hoe “food” “joyfood” kan worden en leidt tot een slank en fit lichaam!