Veel gestelde vragen

Met welke weegschaal werk je?

Ik werk met de Omron BF511 Body Composition Monitor. Een klinisch gevalideerde weegschaal en een lichaamsvetmeter. Het vetpercentage wordt bepaald aan de hand van de bio-elektrische impedantie waarbij op basis van de vierpunts methode een zwakke stroom door het gehele lichaam wordt gestuurd. Naast gewicht-, vet-, spierpercentage en BMI wordt ook het basaal metabolisme (in kcal) in het display getoond. Ook het visceraal vetniveau (maat voor het orgaanvet) en een classificatie van de gemeten waarden worden weergegeven. Echter werk ik soms ook met een lichaamsmeetlint voor de buikomtrek en analyseer ik de lichaamssamenstelling.

 

Hoe lang duren individuele consulten?

In principe duren de eerste 2 consulten 45 minuten per keer en de vervolgconsulten 30 minuten. Uit ervaring weet ik dat dit vaak genoeg is om veel te bespreken waar jij tegenaan loopt en om aanpassingen te maken. Ik neem echter altijd de tijd voor je, dus als we langer tijd nodig hebben, dan nemen we die tijd.

Kan ik ook alleen een kort consult inplannen voor een meting of een korte vraag/vragen?

Dit is uiteraard ook mogelijk. Dit is een apart weegconsult waarin we jouw lichaamssamenstelling meten. Of waarin je antwoord krijgt op korte vragen. De duur van dit consult is 10 minuten.

Vergoed mijn zorgverzekeraar de consulten?

Nee. Ik werk zelfstandig en wil niet gebonden zijn aan regels en voorwaarden van verzekeringsmaatschappijen. Ik wil voldoende tijd kunnen nemen voor jou in het belang van optimale kwaliteit.

Hoe onderscheid jij je van andere voedingscoaches?

Ik heb de opleidingen hormoon factor trainer en orthomoleculair voedingscoach als mijn basis, maar vind het belangrijk om continu op de hoogte te blijven van alle nieuwe (wetenschappelijke) bevindingen. Ik lees daarom bijna dagelijks vakliteratuur in de vorm van boeken en wetenschappelijke artikelen. Ik volg regelmatig lezingen van gerenommeerde voedingsdeskundigen, wetenschappers en artsen en bezoek congressen. Ik beluister ook veel podcasts op dit gebied. En ik blijf open staan voor nieuwe inzichten. Zodat ik ook de nieuwste inzichten kan toepassen in jouw begeleiding.

Onderdelen 1 - 5 van 5