Voeding en hormoonbalans

Heb je ook moeite met afvallen?

Bij standaard voedingsadviezen wordt er vaak een ding over het hoofd gezien, namelijk de hormoonbalans. Hormonen hebben invloed op je eetlust, je behoefte aan beweging, de verdeling van calorieën tussen spier- en vetmassa en de snelheid waarmee je vet verbrandt. 

Het is dus belangrijk om met je voeding lief voor je hormonen te zijn, zodat ze weer in balans komen en blijven! Hiermee kom je veel makkelijker op een gezond gewicht en zul je ook je gezondheid verbeteren en je fitter zijn.

    

Wist je dat?

  • Met diëten waarbij je kilo's per week verliest, je voornamelijk vocht aan het verliezen bent. Voor blijvend resultaat zal er vet moeten verdwijnen.
  • Diëten je hormonen uit balans brengen, waardoor je op den duur juist minder afvalt of zelfs weer meer aankomt.
  • Het eten van voldoende goede vetten belangrijk is voor een goede gezondheid en een slank lijf. Vetten hebben zeer belangrijke functies in het lichaam: rol in aanmaak voor aantal hormonen, bouwstof cellen, energiebron, isolerende werking (vlak onder de huid), beschermende laag rondom organen en oplosmiddel voor een aantal vitaminen.
  • Veel voedingsmiddelen uit de supermarkt je eetlust opwekken en ook verslavend kunnen zijn, zodat maat houden wel heel lastig wordt.
Ik ga je leren welke voeding bij jou past: die je gezondheid verbetert, je fitter maakt, je verzadigt, je slank maakt; kortom die je langdurig blij maakt!